Może troche poprawie opis dojazdu :-)
Od strony Krosna/Frysztaka
1.a) W miejscowości WIŚNIOWA, po prawej mijamy stadion, jakieś 200 metrów dalej będzie duży plac i droga (JAZOWA).
1.b)Skręcamy i jedziemy przez tory, następnie most. Tuż za mostem w lewo. I trzymamy się ciągle tej drogi.
Po około 600 metrach mijamy znak KOZŁÓWEK. Bedzie to w takim pustym miejscu bez domów i fajnym winklem . Na horyzoncie będziecie widzieć pierwsze zabudowania. Gdy dojedziecie do niego, zobaczycie po lewej stary drewniany dom, obok murowany biały i kapliczke przy samej drodze (można przegazować, w razie jakby
Kulfon, przysnał, bo to jego hacjenda ). Mijacie ten dom i jedziecie dalej jakieś 0,5 km. Dojezdzacie do skrzyżowania i skręcacie w prawo i jedziecie jakieś 2 km (tak żeby dojechać pod las). I pod lasem w zależności czy ogień będzie u mnie czy u sąsiada nad stawem (Do mnie skręt w prawo jakieś 50 m przed końcem asfaltu a do sąsiada jak się już skończy asfalt to jakieś 50 i w lewo :-) )
[ Dodano: 23 Lip 2014 10:53 ]
Od strony Rzeszowa/ Strzyżowa
Wyjeżdzając ze Strzyżowa kierujemy się w strone Jasła i przejeżdzamy przez kolejne miejscowości: Dobrzechów-Tułkowice. Następnie dojeżdzamy do miejscowości Kożuchow. Gdy dojedziecie do znaku KOŻÓCHÓW zwalniamy i przygotowujemy się do sktętu w lewo (Do miejscowości Markuszowa- będzie drogowskaz) koło baru/zajazdu. Poskręcie w Lewo około 150m dalej przejeżdzamy przez tory kolejowe. Za torami około 1 km przejeżdzamy przez most na Wisłoku. Następnie jedziemy dalej główną drogą aż do skrzyzowania (Bedą drogowskazy OPARÓWKA na wprost, KOZŁÓWEK w prawo) Skręcamy w prawo (cały czas droga z pierwszeństwem-patrzcie po znakach
) i jedziemy dalej przez kilka fajnych winkli około 2 km. Mijamy znak KOZŁÓWEK i za około 1 km dojeżdzamy do skrzyżowania. Na skrzyżowaniu w lewo i pod las tak jak napisałam wyżej ;-)
[ Dodano: 23 Lip 2014 11:27 ]
Jest jeszcze jeden dojazd od strony Krosna dla osób które lubią poszaleć na enduro/cros
Przejeżdzamy przez miejscowość Wojaszówka, mijamy 2 przyjemne winkielki(uwaga tam na piasek, bo mało brakowało a kilka dni temu poszłabym tam ślizgiem moją xj)
i dojeżdzamy do znaku PRZYBÓWKA. Następnie za znakiem zwalniamy i przygotowujemy się do skrętu w prawo- zgodnie z kierunkowskazem na Łęki Śtrzyżowskie. Po skręcie jedziemy prosto około 150m. Przejeżdzamy przez most na Wisłoku. Następnie około 0,5-1 km do skrzyżowania. Na skrzyżowaniu w lewo. Po skręcie w lewo jedziemy 1 km prosto przez winkielki
mijamy szkołe po prawej i remize po lewej ( uwaga koło szkoły przejście dla pieszych jest na progu zwalniającym- żeby sobie zębów nie wybić) i dojeżdzamy do skrzyżowania z drogą podporządkowaną (koło skrzyżowania jest biała kapliczka) skręcamy z prawo w tą droge podporządkowaną i naku...wiamy w góre
Jak wyjedziemy na szczyt to miniemy jeszcze kilka domków(można pomahać do moich ciotek, napewno się ucieszą
) i następnie wjeżdzamy w las i dajemy czadu po szutrówce przez około 4-5 km. Gdy przejedziecie las i po prawej stronie będziecie mieć kapliczke i początek asfaltu to będzie znaczyło że jesteście w KOZŁÓwku pod lasem.