Jeszcze brak oficjalnego plakatu imprezy, niech będzie na razie takie logo -
Piąty rok z rzędu na Słowacji w miejscowości Svidnik organizowana jest trzy-dniowa impreza pod nazwą TUNING ZRAZ
Impreza głównie samochodowa, z słowackim tuningiem który u nas raczej nosi nazwę remiza-tuning, ale...
od dwóch lat zjeżdża się coraz więcej jednośladów, są sprzęty z całej Słowacji, Czech, a także widziałem kilkanaście maszyn z Polski, tutaj wiochy nie ma, sprzęty niektóre są naprawdę konkret - wiem, widziałem, na imprezie jestem corocznie od lat trzech i w zeszłym roku poprzysięgłem że jeśli tylko pogoda pozwoli w 2012 przyjadę cbr-ką
Zlot jak zlot, ale sama trasa przez góry... co będę opisywał, jeśli jest pogoda - bajka
KONKRETY O ZLOCIE -
Impreza odbywa się na lotnisku Svidnik, 20km od polskiej granicy, /od Barwinka/.
Impreza trzy dniowa, nocleg - namioty, uprzedzam spania nie ma, chyba że nad ranem, noc piątek/sobota i sobota/niedziela dyskoteki do rana + odcinka w skodach...
szczerze nie polecam nocować na lotnisku, jeśli już to poszukać noclegu w okolicach Svidnika lub najlepiej nad Veľká Domaša /ogromny zalew-sztuczny zbiornik wodny, ok. 50km od granicy, 30km od Svidnika/
Osobiście mam ochotę na nocleg przy słowackim piwie właśnie tam nad zalewem, ale jeśli wyjdzie że pojadę sam to skończy się tylko na jednodniowym, sobotnim wypadzie,
bo jeśli już jechać na jeden dzień to TYLKO sobota, najwięcej się dzieje, najwięcej motocykli.
Od dwóch lat jest nawet 1/4 mili dla motocykli jeśli ktoś uważa że jest szybki to nie ma problemu, za dodatkową opłatą /10E było w zeszłym roku jeśli dobrze pamiętam/ można się sprawdzić, na razie w ćwiartce motocyklowej na zlocie rządzą Słowacy
Wjazd na zlot, niezmiennie od lat dwóch kierowca + pojazd płacą 10euro, pasażer coś ok 5euro koszty takie sobie, dla jednych to dużo dla innych nie, sam wjazd nie kosztuje jak widać dużo więcej niż zloty w PL
Jak temat-wyjazd wyda się komuś interesujący to proszę pytać, służę pomocą, jeśli będzie ktokolwiek chętny, chętnie pokieruję poradzę, odpowiem na pytania /jeśli będę znał odpowiedź
/
poniżej trochę fot które zrobiłem w zeszłym roku, pewnie bardziej zachęcą niż blog który wyszedł powyżej